Popüler Yayınlar

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Master Chef 'den aşçılık ile ilgili çarpıcı açıklamalar




1)BİZE KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ?

_1978 SAMSUN doğumluyum mesleğime 1994 Antalyada başladım. Benim için önemi çok olan baba dostu değerli Chef'im  tarafından yetiştirildim. Kendisi uzun dönemler bir çok grubun ar-ge direktörü olarak görev yapmıştır. Çalışmış olduğum oteller Dedeman Hotels-ece tur- woyage ets grub-pastıyalı grub-yazıcı grub-mng grub şuan ramada plaza Trabzon executive chef’liğini yürütmekteyim


2)MESLEK SEVGİNİZ NEREDEN GELDİ?BU MESLEĞİ SEÇMENİZDEKİ ETKEN NEDİR?

klasik bir karadeniz ailesideki gibi büyük sofralar kurulurdu evimizde birbirinden lezzetli yöresel yemekler pişen bir evde mutfağın içinde büyüdüm bu yüzden yemeğe ve mutfağa yoğun bir ilgim oldu


3) BU MESLEKTE NE GİBi ZORLUKLARLA KARŞILAŞTINIZ?

_tabiki zorlanmadım desem yalan olur zaman zaman insan zorluklarla karşılaşır,
ve hatta bazı ustalarda bıktırtırcasına iş siyasiti uygulamaya çalıştılar.
ancak bıkmadan,yılmadan üstesinden gelmek gerekir,zaten yaşamda
sıkıntılıdır özünde,aşabilmek en önemlİ unsurdur.Ancak asla karamsarlığa
kapılmadım diğebilirim. Yapımda tuttuğumu kopartan cinstenim anlayacagınız.


4)ÇIRAKLIK DÖNEMLERİNİZDE USTALARINIZIN SİZE ÖĞRETİMLERİNDE,BAZI BİLGİLERİN SİZDEN SAKLANDIĞINI HİSSETTİĞİNİZ OLDUMU?

_Çıraklık dönemimde böğle bir sıkıntı yaşamadım.Belirttiğim gibi
destek bu meslekte olmasaydı zaten bu süre zarfında başarı kolay
olamazdı.


5)MESLEĞİ ÖĞRETTİĞİNİZ ÇIRAK VEYA YARDIMCILARINIZA İLKELERİNİZİ TAM OLARAK AŞILAYABİLİYOR MUSUNUZ?NELERDE ZORLANIYORLAR?

_Mesleğimiz titizlik ve özveri ister.Biz üstlerimize nasıl davrandiysak
tabiki aynı muameleyide bekleriz.İlkelerimin başında mutfak tertibine önem
vermek gelir. Bunu bir iki kez uyararak uygulatmaktayım zaten
kısa süredede arkadaşlar sistemi kavramaktalar,onun dışına mesleki ahlak
çerçevesinde zorlandıkları konuyu mümkün olduğunca çözüme ulaşmakta.
Bende genel olarak gördüğüm eğitimin tümünü altlarıma mümkün oldukça
bilgilendirici anlamda öğretirim.



6)GELECEĞİN AŞÇILARINDAN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?

_Her zaman çırağım düşüncesinde olup,hedefi hep öğrenmek olmalıdır,yeniliğede
açık olmalarını her fırsatta belirtirim.


7)MESLEKİ EĞİTİMLERE KATILDIĞINIZ OLDUMU?PERSONELİNİZE NETÜR EĞİTİMLER VERİYORSUNUZ?

_Mesleki eğitim anlamında Turizm Bakanlığı tarafında bir çok sertifa ve belgeye sahibim. Milli Eğitim Bakalığın acmış olduğu kurslardan almış olduğum bir çok belgeyede sahibim. Yanlız bu almış olduğumuz belgelerde iyi ve faydalı olabilse dahada sevinecem ama yinede iyiki katılmışız. Bu seminerlere cok faydalı bir etkinliktir, herzaman da bu failiyetler içinde olmuşumdur olacağımda calışma aradaşlarıma elimden geldiği kadar eğitim vermişimdir ve fırsat bulduğumda tekrar tekrar hiç usanmadan uygularımda. Benim için ilk sırada gercek Türk Mutfağı var ve herzaman da olacaktır.



8)DÜNYA MUTFAĞINA İLGİNİZ VARMI?EN ÇOK HANGİ ÜLKENİN
MUTFAĞINI BEĞENİYORSUNUZ?

_Biz önce Türk Mutfağımızı sevmesek kendimizi yeniliklere
vermesek tabiki olmaz.Ancak tabiki hoşumuza giden ve bazı
aldığımız mutfaklar vardır. Ama kendi Türk mutfağımız birçok
ülke gözünde kabul görmüştür,ancak demek deyildir ki
Dünya mutfagı ilgimin dışındadır.Aksi Fransa,İspanya mutfak kültürü
yapımında varım zaten ama Türk Mutfak kültürünü en üst düzeye çıkarma
çabamız hep sürmelidir.



9)MESLEĞİNİZ İLE İLGİLİ ÜYE OLDUGUNUZ DERNEK VEYA KURUM
VARMI?VAR İSE NE TÜR ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR?
YEMEK YARIŞMALARINA KATILDIĞINIZ OLDU MU?

_Üye olduğum hiç bir dernek yok ve olmak istememişimdir. Olanlarıda bazen fırsat bulduğumda takip ederim yanlız hiç hoşuma gitmez herkes birbirine bakış açıları değişiyo o oluşum içinde bir yarış var sanki ve herkes bi havalarda yani kısacası ben reklamı seven bi chef deyilim yarışmalara katılmadım ama calışanımı o anlamda destekliyorum ve yetiştiriyorum. Yanlız sizde bilirsinizki destek ve finansör olmadan bunlar olmuyo. Şahsım hem yenilikciyim hem genelekciyim mutfağımda yeniliğe acık biriyimdir. Mönü hazırlarken ilk mufağıma bakarım ekip ve ekipmanım yeterliyse.




10) SİTEMİZİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?NE GİBİ DEYİŞİM ÖNERİLERİNİZ
OLABİLİR?

_Siteniz hakkında düşüncem güzel yapılan herşey ilgimi çeker diye düşünüyorum ve hoş şeyler yapıyosunuz zaman zaman takip de ediyorum.Mesleğimiz adına güzel
ve eğitici düşünceler. ve tabiki bende www.ascilik.net sitesini arkadaşlarıma,
yardımcılarımada önermekteyim.



11)BİZ GENÇ AŞÇILARA VE MESLEKTAŞLARIMIZA NE GİBİ ÖNERİLERİNİZ OLABİLİR?

_Mesleğimizin kıymetini bilmeliyiz ve eğitim her zaman her işin başında olmalıdır.



12)SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VARMI?

_Başta bana bu imkanları verdiğinizden ötürü Sitenize ve ekip
arkadaşlara teşekkur ediyorum.
 sağlıcakla kalın.


ALİ KARLIDAĞ
Excutıve Chef



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder