Popüler Yayınlar

21 Mayıs 2015 Perşembe

Etli karalahana sarması tarifi malzemeler:


Lezzetli ve doyurucu etli karalahana sarması ile misafirlerinizi şımartın!
  • 2 demet karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tencere kaynamış su
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 4 baş kuru soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Etli karalahana sarması tarifi hazırlanışı:

    • Büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin.
    • Bu arada lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın. Yaprakları teker teker yıkayın.
    • Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın.
    • Yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun.
    • Koyar koymaz yaprakları kevgirle alt üst edin.
    • 2 dakika sonra tenceredeki suyu süzün.
    • Karalahanaların soğumasını bekleyin.
    • Karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın.
    • 4 adet soğanı yemeklik doğrayın. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.
    • Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın. (yaprağın yırtılmamasına dikkat edin.)
    • Yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın.
    • Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin.
    • Sardığınız dolmaları tencereye dağınık bir biçimde yerleştirin.
    • Dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin.
    • En üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin.
    • Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun.
    • Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder