Etli karalahana sarması tarifi
malzemeler:
-
2 demet karalahana
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1/2 çay bardağı sıvı yağ
-
Bir tencere kaynamış su
-
1,5 su bardağı pirinç
-
4 baş kuru soğan
-
250 gr kıyma
-
1 yemek kaşığı kuru nane
-
1 tatlı kaşığı karabiber
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 su bardağı doğranmış maydanoz
-
1 çay bardağı sıvı yağ
Etli karalahana sarması tarifi hazırlanışı:
-
Büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin.
-
Bu arada lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın. Yaprakları teker teker yıkayın.
-
Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın.
-
Yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun.
-
Koyar koymaz yaprakları kevgirle alt üst edin.
-
2 dakika sonra tenceredeki suyu süzün.
-
Karalahanaların soğumasını bekleyin.
-
Karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın.
-
4 adet soğanı yemeklik doğrayın. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.
-
Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın. (yaprağın yırtılmamasına dikkat edin.)
-
Yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın.
-
Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin.
-
Sardığınız dolmaları tencereye dağınık bir biçimde yerleştirin.
-
Dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin.
-
En üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin.
-
Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun.
-
Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder